contacte: correuaula4@gmail.com

dijous, 15 de gener del 2015

RUTINES

Hola a tothom!


Ara que ja hem inaugurat el bloc d’aquest any i hem presentat la nostra classe, mostrarem les activitats que fem a l’aula 4!

Començarem per explicar les nostres rutines, que són activitats que fem cada dia per donar seguretat i organitzar temporalment el dia.


RUTINA DEL BON DIA

Comencem amb una gimnàstica de dits amb l’objectiu de moure tots els dits i les mans per guanyar independència dels dits i autonomia en el moviment.

Després fem una cançó de BON DIA.

També passem llista amb totes les persones de l’aula (alumnes, mestre, ATE i na lila, la nostra mascota). Les fotos a més de la imatge tenen per darrera el nom amb lletres, per treballar la lectura visual de paraules. També aprofitem  
quan passem llista per treballar les emocions bàsiques.



Cantem una cançó del temps, han de triar quin temps fa i col·locar la targeta corresponent al seu lloc! Hi hagi o no hi hagi sol, sempre li cantem el Sol, solet!

Treballem els dies de la setmana i li donam de menjar al nostre cuc per practicar-els. Així aprofitem per comptar amb els dits i comptar visualment les fruites que menja el nostre cuquet i ho intentem relacionar amb la grafia del numero. També anem marcant al calendari amb retoladors de colors quin dia és i si es un dia d’escola o festiu.


Desprès construïm l’horari del dia amb fotos de cada activitat i les persones implicades en elles. Hem començat a barrejat targetes de fotos amb targetes de paraules escrites (BERENARS, MÚSICA, TALLERS, etc.) per treballar la lectura visual bàsica per hipòtesi.


Per finalitzar es fa la tria dels encarregats, a més de l’encarregat del dia cadascú té una tasca: primer de la fila, parar la taula a l’hora del berenar i tancar la porta i llums quan sortim de l’aula.

Aquest curs uns dels objectius és fer més dinàmica aquesta sessió introduint noves cançons i danses. Així que també ballem un poquet!


RUTINA D’HIGIENE I BERENAR


Treballem el primer de tot l’autonomia i higiene a l’hora d’anar al bany. Després m’hos hem de fer netes les mans, és clar!

Després cadascú ha d’anar a la seva motxilla i treure el berenar.
L’encarregat de parar taula ha de repartir els plats, coberts i tassons en funció del color assignat a cadascú .

A l’hora de berenar s’ha de menjar poc a poc utilitzant forquetes i culleres amb la consigna que fins que no hem masticat bé i ens hem empassat el menjar, no podem punxar o continuar. Hem de buidar l’aigua poc a poc en el tassó i agafar el tassó amb les dues mans per beure.

Una vegada que hem acabat hem de fer neta la taula, rentar els plats i coberts.
Abans de sortir al pati també ens hem de fer netes les dents.
  

A DORMIR 

Quan tornam del pati, hem d’entrar en ordre i anar al bany, rentar les mans, beure aigua i començar la relaxació per ajudar a la transició pati-aula-activitats. La fem amb música i cadascú ha d’agafar el seu coixí, anar a la taula i recolzar-se en silenci. Per acabar aquesta activitat cantem una cançó. S’encenen els llums i si és necessari, es fa una xerrada de com ha anat el pati amb el taulell de les conductes i les emocions.           



        
   
               






SORTIDA

Abans de sortir, l’encarregat del dia va col·locant a un panell si cadascú va a casa o al menjador. És el moment de rebre un premi (adhesiu generalment) si hem fet bé les tasques i ens hem portat bé a nivell de conducta.
Si dóna temps ens hem de pentinar  per sortir amb l’ajuda del mirall! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada